Chalet Friesland

Vakantiepark Friesland

Boek je dit jaar ook een vakantie in eigen land? Boek bijvoorbeeld een mooi chalet aan het water in het gastvrije Friesland!

Zie je het al voor je dat je verblijft in een fijne chalet aan het water, vlak bij de Friese meren, de kust van het IJsselmeer of vlak bij de Waddenzee. Jouw chalet aan het water is van alle gemakken voorzien dus ideaal voor een fijne vakantie. Je hebt zelfs een eigen aanlegsteiger. Heb je geen eigen bootje, dan kunt je er eentje huren. Ook leuk voor de kinderen, want wie wil er nu niet een eigen bootje? Je kunt hier natuurlijk ook uitstekend vissen. In de omgeving vind je alles wat je je kunt wensen tijdens een vakantie: natuur, ontspanning, water, recreatievoorzieningen, winkels, restaurantjes, cultuur, musea, pittoreske dorpjes en bruisende steden. Wat wil je nog meer? En het mooiste is nog: Je hoeft er Nederland niet eens voor uit!

Lees meer

Vanuit jouw chalet aan het water kun je volop genieten

Vanuit je chalet aan het water kun je volop genieten van al het moois dat Friesland te bieden heeft. De Friese meren zijn een populaire toeristische trekpleister voor watersportliefhebbers. In de omgeving zijn tal van mogelijkheden om te zwemmen, zeilen, kanoën, surfen, peddelen en duiken. Het maakt echt niet uit of je een ervaren watersporter bent, of dat je voor het eerst kennis wil maken met een van deze watersporten. Aanrader: Fryslan by Night. Tijdens deze nachtelijke kanotocht, waarbij je zelf kunt kiezen voor een tocht van 5 kilometer of langer, vaar je onder begeleiding met een Canadese kano of een kajak over de donkere Friese wateren. Een onvergetelijke belevenis!

Ook als je geen waterrat bent, zul je je prima vermaken tijdens je verblijf in een chalet aan het water. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Nationaal Park De Alde Feanen, het Lauwersmeer, het Drents-Friese Wold of het Nationaal Park Schiermonnikoog.

Vakantie betekent ook lekker genieten van eten en drinken, en ook daar heb je in Friesland geen gebrek aan. Ontdek Friese streekgerechten in een van de vele restaurantjes. Wat zoetigheden betreft kom je niets tekort: de sûkerbôle bijvoorbeeld, is een echte Friese delicatesse die vrijwel overal verkrijgbaar is. Datzelfde geldt voor Dúmkes, heerlijk gekruide koekjes voor bij de koffie, en de Drabbelkoeken uit Sneek. Als souvenir kun je een paar flessen Beerenburg bier meenemen. Na een lange dag plezier in Friesland keer je moe maar voldaan terug naar je chalet aan het water. Terwijl de zon langzaam in het water zakt, kun je met een ‘Dockumer Kofje’ (Friese koffie met room en een scheut Beerenburg) nog even heerlijk nagenieten op je terras.