De 3 leukste musea in Friesland

Friesland staat vooral bekend om water, varen en schaatsen, maar er zijn ook tientallen musea te vinden. We hebben de drie leukste musea op een rij gezet.

Zin om cultuur te snuiven? Ook dat kan in Friesland. In Friesland zijn een groot aantal unieke musea te vinden, waar ontelbaar veel Friese schatten te bewonderen zijn. Deze drie musea moet je zeker bezoeken:

1. Het Fries Museum in Leeuwarden
Aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden is sinds september 2014 het Fries Museum gevestigd. Hier vind je alles over Friesland en de Friezen. Ontdek meer over de Friese taal, leer alle bekende Friezen uit heden en verleden kennen en maak kennis met de 11 Friese steden. Onderdeel van het Fries Museum is ook het Fries verzetsmuseum. Hier beleef je hoe de inwoners van het Friese platteland de Tweede Wereldoorlog hebben beleefd.

2. Museum Belvédère in Oranjewoud
In het schilderachtige Oranjewoud ligt het Museum Belvédère in een prachtige omgeving, vlakbij Landgoed Oranjewoud. Het museum hangt vol met moderne en hedendaagse kunst van een groot aantal Noord Nederlandse en Friese kunstenaars. Tip: maak ook een wandeling in het prachtige museumpark met baroktuinen en een uitkijktoren.

3. IJstijdenmuseum in Buitenpost
In Buitenpost ligt het IJstijdenmuseum. Een perfect museum voor het hele gezin. In dit museum liggen archeologische vondsten, werktuigen en wapens die in de Friese bodem gevonden zijn. Je leert alles over de IJstijden en de enorme zwerfstenen die door het ijs zijn achtergelaten.

To top