Drie redenen om op zeilvakantie te gaan in Friesland

Friesland is de waterrijkste provincie van ons land en daarom geliefd onder watersporters. Want of je nu wilt varen, suppen of zeilen: Het kan hier allemaal. Benieuwd of een zeilvakantie wat voor jou is? We geven je drie redenen om te gaan zeilen in Friesland.

Nergens in Nederland vind je zoveel zeilgebieden als in Friesland. Een zeilvakantie in eigen land is dan ook populair en perfect voor een weekend of week weg met vrienden of zelfs met het hele gezin. Twijfel je nog? Deze drie redenen overtuigen je.

1. Eindeloze vaarroutes

Van het Slotermeer, het Sneekermeer tot het Heegermeer. Friesland telt 24 officiële meren. Het grootste deel is geschikt voor de kleine en grote zeilsport. Bovendien zijn er talloze vaarroutes om uit te kiezen. De bekendste is natuurlijk de Elfstedenroute van 231,0 kilometer lang. Als je nog nooit in Friesland bent geweest, is deze route een aanrader. Onderweg kom je namelijk langs de mooiste bezienswaardigheden van Friesland.

2. Talloze type zeilboten om uit te kiezen

Voor elk type zeiler is er ook een type zeilboot. Heb je nog geen vaarbewijs? Voor zeilboten korter dan 7 meter heb je dat niet nodig. Maar ben je op zoek naar bijvoorbeeld een zeiljacht, dan is een vaarbewijs wel verplicht. Als je niet in het bezit bent van een eigen boot, kun je gelukkig vaak een boot huren met of zonder schipper.

3. Makkelijk te combineren met een verblijf in Friesland

Na een lange dag op het water is het fijn om in je vakantiehuis weer tot rust te komen. Veel van onze vakantiehuizen vind je dicht bij het Friese merengebied. Een zeilvakantie kun je daarom goed combineren met een verblijf in Friesland.

To top