Last-Minute vakantiehuis Friesland

Boek nu een vakantiehuis met korting in Friesland

Een paar dagen weg uit de dagelijkse sleur, genieten met het hele gezin of gezellig met een groep vrienden eropuit? Friesland biedt tal van mogelijkheden voor iedereen. Boek of huur nu last minute een vakantiehuis in Friesland en bewonder met z’n allen een totaal andere kant van dit dit water- en cultuurrijke stukje Nederland.

Verfijn je zoekopdracht

Filteren

Last-Minute vakantie bij de Friese Elfsteden

Iedereen krijgt kriebels en een gevoel van nostalgie zodra de eerste vorst zich aandient in Friesland. De kans om een Elfstedentocht te kunnen schaatsen is niet groot, maar ook tijdens een last-minute vakantie in Friesland zijn er manieren om de “Tocht der tochten” te volgen. Leg de barre tocht af per fiets, wandelend, op de step, op skeelers, met de auto of per boot. Varen langs de Elfsteden is genieten van het kabbelende water en een mooie natuur. Langs de route lekker eten en de steden bezoeken, ze hebben elk hun eigen unieke karakter en charme.

Friese Wouden

De Fryske Wâlden, een eeuwenoud landschap van graslanden, heideveldjes, lieflijke beekjes en houtwallen, is een verrassend stukje Friesland. De Friese Wouden hebben een lange historie en zorgen voor avontuur en dynamiek, maar ook voor rust en stilte. Wat is er nu leuker dan met korting last-minute een verblijf in deze omgeving te boeken? Ontdek de natuurlijke omgeving op je eigen manier. Wat de Friese Wouden net dat beetje extra leuk maakt om te ontdekken is de waaier aan uitdagende smaken: van op turf gerookte droge worst tot vergeten groenten en oude kazen. Ambachtelijk gemaakte- en eerlijke streekproducten, uitstekende restaurants en heerlijk geurende kruiden. De Friese Wouden zijn verleidelijk en tegelijkertijd een superleuke bestemming voor een last-minute verblijf in een romantisch vakantiehuis.

Schippers van de Kameleon

Met het gezin een weekendje weg, maar je weet niet waarheen? Friesland heeft leuke last-minute aanbiedingen voor sfeervolle vakantiewoningen die geschikt zijn voor het hele gezin. Na een ontspannen nacht in een gezellig vakantiehuis zijn de kinderen klaar voor een ontdekkingsreis. Wie kent ze niet de twee stoere jongens, Hielke en Sietse, de schippers van de Kameleon. Maak een rondvaart in een echte Friese boerenpram die wordt voortgeduwd door de Kameleon en los onderweg met de veldwachter een mysterie op.

Zit het weer niet mee? Niet getreurd. Kinderen en (groot)ouders kijken hun ogen uit in het Natuurmuseum Fryslân. Geen ‘saai’ museum waar overal bordjes staan met daarop ‘aanraken verboden’. Nee, bekijk hier een potvis van dichtbij, vlieg een rondje boven Friesland en loop over de bodem van een sloot. Zelf doen staat in het Natuurmuseum op de eerste plaats en dat maakt het een unieke belevenis. Wees dus zeker niet getreurd als tijdens jouw last-minute weekend in Friesland het weer niet meewerkt, er valt binnen ook voldoende te zien en te beleven.

Grootste stoomgemaal ter wereld

Als je in Friesland last minute een vakantiewoning hebt geboekt is een bezoek aan het grootste stoomgemaal ter wereld een aanrader. De eeuwenoude strijd tegen het water is beroemd en berucht. In Lemmer staat het oudste stoomgemaal ter wereld dat al bijna 100 jaar een belangrijke rol speelt in de Friese waterhuishouding. Het gemaal wordt ook nu nog gebruikt om het waterpeil in de Friese Wateren te verlagen. Na zes uur opstarten en verwarmen draait het gemaal op volle kracht.
Een onvergetelijk en fantastisch gezicht.

Verrassende streekproducten

Last minute een romantisch weekendje weg? Ga eens naar Friesland. In je vakantiewoning ’s ochtends gezellig ontbijten met ambachtelijk gemaakte streekproducten en dan op bezoek bij de lokale distilleerderij om de échte Friese Beerenburg te proeven. Natuurlijk zijn er ook nog verscheidene originele, in bedrijf zijnde kaasboederijen. Zie zelf hoe kaas wordt gemaakt, van smaakvolle nagelkaas tot de pittige mosterdkazen. Kaasmakers laten graag het oude ambacht zien. Friese Droge Worst is een andere topper onder de streekgerechten. Door de kruiden die gebruikt worden verschillen de worsten van smaak en hebben ze ieder hun eigen karakter.

’s Avonds in een van de vele verrassend goede restaurants genieten van heerlijke streekgerechten en daarna knus voor de openhaard in de vakantiewoning die je via een last minute aanbieding hebt geboekt.

Lastminute vakantiehuis boeken Friesland

Er zijn diverse mogelijkheden voor een verblijf in Friesland. Gezellige last minute vakantiewoningen voor een vakantie met het hele gezin of een weekend weg met vrienden. De keuze is divers en hetzelfde geldt voor de locaties. Last minute aan de rand van de Friese Meren of een last minute vakantiewoning verstopt in de mooie natuur. Zoveel mensen, zoveel wensen, smaken en mogelijkheden. Van eenvoudige huisjes tot comfortabele vakantiewoningen die van alle gemakken en luxe zijn voorzien. Leuke last minute aanbiedingen maken dat iedereen precies dat ene vakantiehuis in Friesland vindt.

Huur lastminutes een vakantiehuis Friesland en ga op ontdekking in dit stukje andere Nederland. In sommige vakantiewoningen is het mogelijk om je huisdier mee te nemen. Wat is er nu mooier dan na een goede nachtrust ’s ochtend lekker met Nero of Bo een stevige wandeling door de natuur te maken?

(Groot)ouders komen tot rust, kinderen vermaken zich prima en zijn ’s avonds moe na een dag vol nieuwe ontdekkingen en avonturen. Nieuwe energie op doen en met z’n allen genieten van de omgeving en bovendien van elkaar. Een verblijf in een vakantiehuis was nog nooit zo leuk en, dan ook nog met korting van een leuke aanbieding, maakt het plaatje compleet.

Friesland is een bestemming die voor iedereen wat te bieden heeft, juist last minute. Uitgestrekte wandel-, fiets-, en vaarroutes laten de mooiste, vaak onbekende plekjes zien. Sportieve uitdagingen op de Friese Meren, het verkennen van de Elfsteden en genieten van heerlijke smaken en spannende streekproducten. Friesland is zoveel meer dan Heerenveen en de Afsluitdijk.

Boek vandaag nog jouw lastminute vakantiehuis in Friesland en ontdek het zelf!

To top