Slecht weer en een dagje Friesland? Dit kun je doen

Als het koud, regenachtig of guur weer is, hoeft een dagje Friesland niet in het water te vallen. In Friesland is namelijk nog veel meer te zien en te beleven. We geven drie tips.

1. Bezoek één van de vele musea
Friesland barst van de musea. Het Fries Museum in Leeuwarden of het planetarium van Eise Eisinga in Franeker moet je absoluut gezien hebben. Maar ontdek ook de wat meer onbekende musea, zoals het Fries landbouwmuseum in Earnewald. Hier kom je de leef-, werk- en woonomstandigheden tegen van de Friezen in de afgelopen 2000 jaar. Benieuwd hoe klompen gemaakt worden? In het Klompenmuseum in Noardburgum worden nog wekelijks honderden klompen geproduceerd.

2. Shoppen in Leeuwarden of Joure
Wat kun je heel goed bij slecht weer? Shoppen! Ga naar de Friese hoofdstad Leeuwarden of bijvoorbeeld Joure. Het winkelaanbod in Joure is groot. De Midstraat in Joure is meer dan een kilometer lang! Je vindt hier tal van bijzondere, unieke winkeltjes. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het eerste winkeltje van Douwe Egberts, waar de koffie nog steeds vers wordt gebrand.

3. Culinair genieten in Friesland
Voor iedereen die van puur en lekker eten houdt, is Friesland de plek om te proeven. Je vindt er leuke restaurants met vooral producten uit eigen regio. Dat is niet zo gek, want vee, landbouw en telers heb je in Friesland in overvloed. Friesland heeft ook veel eigen lekkernijen, die zeker het proeven waard zijn. Tijd voor een uitgebreide lunch, high tea of heerlijk diner.

To top