Vakantiehuis landelijk gelegen Friesland

Rust, natuur en ruimte tijdens uw vakantie in Friesland

Er is in Friesland genoeg te doen qua buiten activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Solex tocht door Friesland? Gezellig met vrienden en/of familie rondtoeren op deze oldtimers. Geweldig toch? Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld iets authentieke Fries te doen. Namelijk Fierljeppen! Met deze sport is het de bedoeling dat je over een slootje springt door hoog in de stok te klimmen, wel oppassen uiteraard, want als het mis gaat zit je met een nat pak!
Er zijn ontzettend veel vakantiehuizen in Friesland die landelijk gelegen zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een huisje aan het water, zodat je in de zomer lekker aan het water kan liggen en genieten van de rust en de natuur. Ook kan je kiezen voor een bosrijke omgeving zodat de jongere gasten het bos in kunnen. De rust, vrijheid en gezelligheid is echt een aanrader.

De mensen in Friesland zijn erg gastvrij. Het leuke accent is ook zeker goed waardoor je het gevoel krijgt dat je echt in een ander deel van Nederland bent. Woorden zoals: ‘Tankewol, in nije dei, smiete, gjin, it kin net, hunekop en skytmerakels’ zijn woorden die voorkomen. Ontzettend grappig toch?
Zoals eerder gezegd zijn er veel landelijk gelegen vakantiehuizen in Friesland dus is er voldoende keuze! Met je familie, ouders, kinderen, ooms en tantes op vakantie in Friesland is echt geen narigheid. Met alle mogelijkheden en leuke activiteiten is dit zeker een leuk uitje. Een week, een maand, het maakt niet uit.

Verder ingaand op de activiteiten in Friesland zodat je een goed overzicht hebt van wat er te doen is en waarom het juist een goed idee is om een landelijk gelegen vakantiehuis in Friesland te boeken. Van een huisje huren voor 1 persoon tot een huis huren voor 12 personen, alles is mogelijk. Ook is er in Friesland voldoende te beleven. Je kan bijvoorbeeld op bezoek in Leeuwarden. Dit is de hoofdstad van de provincie Friesland. Het bruisende uitgaansleven, de leuke winkels, gezellige restaurants en mooie omgeving zorgen ervoor dat dit zeker een bezoek waard is.

Je kan een grill workshop gaan doen. De chef-kok neemt je mee op een culinaire tocht. Je leert de verschillen kennen tussen grillen, barbecue├źn en bereidingswijzen. Zo kan je als je terug bent van je vakantie een heerlijk diner klaar maken voor de thuisblijvers! Dat zal vast en zeker smullen worden.

Nog meer eten! In Achlum kan je namelijk een rondleiding door een chocoladefabriek boeken. Dat is toch leuk? Je kan op die manier meemaken hoe de chocola wordt gemaakt en je kan uiteraard ook proeven. Leuk uitje waarmee het lijkt alsof je bij Willy Wonka in zijn chocoladefabriek bent.

Jan Jaap van der Wal. Wie kent hem niet? De grappenmaker is oorspronkelijk een Fries en geeft regelmatig optredens in zijn provincie. Een avondje schuddebuiken is natuurlijk nooit verkeerd. Na afloop een wijntje in de lounge en dan weer terug naar je landelijk gelegen vakantiehuis!

Voor de kinderen is er ook van alles te doen. Wat dacht je van subtropisch zwemparadijs de Stiennen Flier? Er is een golfslagbad, koud water bad, Turkse stoombaden, whirlpool en een water paddenstoel. Heerlijk een middagje zwemmen en na afloop een frietje eten in je vakantiehuisje. Dat wil iedereen toch wel? Gegarandeerd plezier!

Een andere Friese activiteit die je met je gezelschap zou kunnen doen is de Friese sport kaatsen. Bij deze sport is het de bedoeling dat je de bal weg slaat met je hand. Om je hand zit een handschoen. Met je medespelers probeer je om zoveel mogelijk punten te maken. Na afloop kan je lekker rustig aan doen bij de karakteristieke dorpjes die landelijk gelegen in de buurt liggen.

Kortom een hele lijst met allerlei pluspunten.  Dit is dus de reden waarom je eigenlijk gewoon eens moet proberen om een landelijk gelegen vakantiehuis in Friesland te boeken. Je zal er geen spijt van krijgen.

Genieten, relaxen, gezellig met elkaar, een mooie natuur, fijn huis waar je met je geliefden kan zijn en ook nog eens genoeg activiteiten in de buurt waar je aan kan deelnemen.

Friesland is en blijft een ware trekpleister voor mensen die in eigen land een leuke vakantie willen in een landelijk gelegen vakantiehuisje.

Ervaar het zelf en boek je huisje in Friesland nu al!

Verfijn je zoekopdracht

Filteren

To top