Zomervakantie Friesland

Huur een huisje voor de Zomervakantie in Friesland

Ook qua overnachtingsmogelijkheden zit je prima in Friesland. Er zijn veel gezellige campings en leuke kleinschalige hotelletjes. Als je meer van ruimte en comfort houdt dan is het huren van een huisje in Friesland een aanrader. Voor het huren van een eenvoudig vakantie tot een luxe vakantiehuis ben je ook in Friesland op de juiste plaats. Ontdek de Friese gastvrijheid bij één van de vele particuliere vakantiehuizen die Friesland rijk is. Wanneer je van natuur houdt, zul je in Friesland zeker aan je trekken komen en ontdekken dat ons land op natuurgebied veel moois te bieden heeft.

Bootje varen

Wat is nu één van de leukste activiteiten om mee te beginnen tijdens een vakantie in Friesland? Friesland staat bekend om zijn Friese meren. In de zomermaanden worden hier talloze activiteiten georganiseerd zoals de Sneekweek en het skûtsjesilen. Maar natuurlijk kun je buiten deze activiteiten om zelf ook het water op gaan. Verschillende aanbieders van zeiltochten maken het mogelijk dat iedereen kan genieten van het zeilen in Friesland op de mooie uitgestrekte meren, maar uiteraard is het ook mogelijk een zeiltocht te boeken op de Waddenzee en kennis te maken met dit unieke natuurgebied dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat.

Fietstochten en wandeltochten maken

Wanneer je genoeg hebt van het water kun je de Friese natuur per voet of per fiets verder ontdekken. Maak kennis met de rust en de ruimte die in het Noorden van ons land nog te vinden is. Ook tijdens een wandel of fietstocht merk je dat Friesland een waterrijke omgeving is. De natuurgebieden rond de Friese meren zijn uniek in Nederland en ook langs de kust van de Waddenzee kun je ons land op een heel andere manier leren kennen. Prachtige natuurgebieden afgewisseld met prachtige authentieke boerderijen die het Friese landschap een unieke uitstraling geven. Na een lange fietstocht of wandeling is het tijd om even bij te komen en iets te eten in een gezellig restaurantje in één van de vele rustieke dorpjes die Friesland rijk is.

Het land van het schaatsen

Friesland heeft een lange traditie als het op schaatsen aan komt. In vroegere tijden was schaatsen de enige manier voor de Friezen om lange afstanden te overbruggen. Er worden al honderden jaren schaatstochten in Friesland georganiseerd. De meest bekende schaatstocht is toch wel de Elf steden tocht en wordt daarom ook wel de tocht der tochten genoemd. Alhoewel deze tocht al jaren niet meer gehouden is, leeft deze tocht nog steeds bij de Friezen. Een echte schaatsliefhebber zal er dan ook niet aan ontkomen om tenminste één van de elf steden te bezoeken. Al was het alleen maar om dat de Elfstedentocht je door een geweldig mooi stukje Friesland leidt. Aangezien de Friezen zich niet klein laten krijgen door de steeds warmere winters van de afgelopen jaren wordt er nu in de zomer een Elfsteden fietstocht georganiseerd met een totale lengte van 229 kilometer.

Dagje stad

In de historische binnenstad van Leeuwarden vind je leuke en unieke en winkeltjes. Volgens de ondernemers van de kleine Kerkstraat is dit de leukste winkelstraat van Nederland. In 2010 is de Kleine kerkstraat in Leeuwarden gekozen tot de leukste winkelstraat van Nederland. In dit gezellige straatje bevinden zich zo’n dertig speciaalzaken met een uniek en uitgebreid aanbod. Wie van Musea houdt zal zeker even binnenlopen bij het Fries Museum waar je kunt genieten van een unieke collectie historische objecten. Hier is een originele Hinderloper kamer ingericht.

Friese streekproducten proeven

De Friezen staan bekend om hun eigenheid en dit geldt ook zeker in de keuken. De Friezen zijn trots op hun streekproducten en streekgerechten. Friesland heeft veel te bieden op culinair gebied. Fryslân Culinair is een samenwerkingsverband tussen twaalf toprestaurants die smaakvolle producten uit de streek aanbieden. Ook worden er in de zomermaanden verschillende evenementen op culinair gebied georganiseerd. Op culinair gebied ben je in Friesland helemaal op de juiste plaats aangezien Leeuwarden in 2015 is uitgeroepen tot culinaire hoofdstad van het jaar.

Op vakantie in eigen land en toch een beetje in het buitenland

Friesland is de meest eigenzinnige provincie van Nederland en de Friezen zijn trots op hun provincie en hun taal. Het Fries is dan ook geen dialect maar geldt als een officiële taal en dit is dan ook doorgevoerd in vele aspecten van het dagelijks leven. Zo staan op de plaatsnaamborden aan de rand van de bebouwde kom zowel de Nederlandse- alsook de Friese namen. In Friesland ervaar je een stukje eigenzinnigheid in combinatie met gastvrijheid. In dit stukje Nederland kun je nog mooie bossen en meren ontdekken. Friesland is zeker een provincie die je een keer gezien moet hebben.

Verfijn je zoekopdracht

Filteren

To top