3 tips voor een dagje Leeuwarden

Ontdek de hoofdstad van Friesland

Bij een vakantie in Friesland mag een bezoek aan Leeuwarden absoluut niet ontbreken. Het is natuurlijk de hoofdstad van de provincie, maar er is ook van alles te beleven. Inspiratie nodig? We delen drie tips voor een dagje Leeuwarden.

Yes! Je vakantiehuis in Friesland is geboekt. Nu is het een kwestie van je koffers inpakken, vertrekken en dan is het tijd voor… vakantie! Bij een vakantie mag een bezoek brengen aan een leuke stad natuurlijk niet ontbreken. In Friesland vind je talloze leuke dorpen en steden, zoals Sneek, Woudsend, Stavoren en Dokkum. Maar ook de hoofdstad Leeuwarden moet je zeker gezien hebben. We delen drie tips voor een geslaagde dag in Leeuwarden.

1. Breng een bezoek aan het Fries Museum

Het Fries Museum is één van de grote hotspots van Leeuwarden. Je vindt dit schitterende museum in het centrum van de stad. Naast de rijke collectie zijn er regelmatig spectaculaire tentoonstellingen en diverse activiteiten voor jong en oud. Sla dit museum daarom zeker niet over.

2. Wandel door de historische binnenstad

Wist je dat Leeuwarden van 1584 tot 1746 Hofstad van Nederland was? Dat zie je tot op de dag vandaag nog steeds terug als je wandelt door de prachtige stad. Door dit verleden vind je in de binnenstad vele bezienswaardigheden. Je vindt er kleine, oude winkelstraatjes, een stadsgracht, prachtige gevels en zelfs twee paleizen. Het Princessehof is het bekendste paleis. En natuurlijk mogen we ook de Oldehove niet vergeten. Deze toren staat er al sinds 1529 en is zelfs schever dan de Toren van Pisa. Je kunt hem van binnen en buiten bewonderen. Geniet bovenaan van een prachtig uitzicht over de stad. De toren is te bezoeken en te beklimmen tegen een klein bedrag.

3. Maak een vaartocht door Leeuwarden

Leeuwarden is heel leuk om te verkennen vanaf het water. Maak bij mooi weer een mooie rondvaart door de stad. Er zijn verschillende organisaties die zo’n rondvaart aanbieden. Je kunt je zelfs laten rondvaren in een Venetiaanse gondel. Hoe leuk is dat!

To top