Dit zijn de mooiste plekjes in Friesland in de herfst

Trek je wandelschoenen aan en ga eropuit

Het is herfst! En hoewel we graag lekker binnen tegen de kachel aankruipen, is dit juist het mooiste seizoen om naar buiten te gaan. Ook in Friesland vind je de mooiste plekjes. Dit zijn onze aanraders.

De blaadjes vallen van de bomen en de natuur kleurt rood en geel. Is de herfst je favoriete seizoen? Dat begrijpen wij, want ook in Friesland verandert de natuur in een prachtig schouwspel. Reden genoeg om samen met je hond of fiets erop uit te gaan en een frisse neus te halen. Of trek je wandelschoenen aan, want ook de wandelmogelijkheden zijn eindeloos. Wil je nu net wat meer van de natuur zien? Boek dan een verblijf in één van onze vakantiehuisjes.

Ontdek Nationaal Park Drents-Friese Wold

Ja, ook Friesland heeft meerdere nationale parken. Eén daarvan is Nationaal Park Het Drents-Friese Wold. Na de Veluwe is dit gebied zelfs het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. En dat niet alleen, want dit nationale park is meer dan alleen bos. Geniet van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Een prachtig stukje Friesland! Tip: neem je fotocamera mee, want je kunt hier prachtige kiekjes schieten.

Uitwaaien langs de Friese IJsselmeerkust

Wie alleen de kust opzoekt in de zomer, doet zichzelf tekort. Niets is zo fijn dan lekker uitwaaien in de herfst. Sterker nog: dat is ook goed voor je gezondheid! De Friese IJsselmeerkust is breed, maar dat betekent dat er genoeg te zien is. Zo kun je heel wat plekken bezoeken aan de kust, zoals Hindeloopen, Stavoren, Workum en Sloten.

Wandel door Nationaal Park de Alde Feanen

Voor liefhebbers van vogels is Nationale Park de Alde Feanen een aanrader. In dit mooie natuurgebied vind je meer dan honderd verschillende vogelsoorten tussen het moeras, rietlanden, plassen en graslanden. Ook in de herfst is dit park een bezoek waard. Het is bijna 4000 hectare groot en je vindt er prachtige fiets- en wandelroutes.

Blijf langer in Friesland en boek een vakantiehuis

Veel van onze vakantiehuizen vind je midden in de natuur. Perfect voor een weekend weg, midweek of langer om even tot rust te komen met z’n tweeën of het hele gezin. Onze vakantiehuizen staan helemaal in het teken van rust, ruimte en privacy. Dat wordt genieten!

To top