Dol op de sauna? Dit zijn de mooiste wellnesscentra in Friesland

Het is heerlijk om zo nu en dan van een dagje wellness te genieten. Wist je dat je dit ook goed kunt combineren met je vakantie in Friesland? In Friesland vind je een aantal grotere wellnesscentra waar je kunt genieten van sauna’s, warme baden en massages. Deze drie locaties raden we aan.

In Friesland zijn er de laatste jaren steeds meer mogelijkheden bijgekomen om te genieten van wellness. Dat is goed nieuws, want ontspanning is goed voor je gezondheid! In Friesland vind je kleinschalige centra, maar ook de grotere wellnesscentra. We hebben de drie mooiste wellnesscentra in Friesland voor je op een rij gezet.

1. De Woudfennen in Joure

Wellness & Beauty De Woudfennen in Joure bestaat al sinds 1986 en heeft – naast een groot saunaplein – een ruime keuze aan wellnessfaciliteiten. In de Kelo-sauna vinden dagelijks professionele opgietingen plaats en de Zoutsteensauna heeft een heilzame werking. In de Finse panoramasauna kijk je vanaf 12 meter hoogte over de Friese landerijen. Heel bijzonder!

2. Sauna Het Friese Woud in Boijl

Op de grens met de provincies Drenthe en Overijssel ligt in het plaatsje Boijl sauna Het Friese Woud. Je vindt er diverse sauna’s, warme baden, zwembaden en nog veel meer. Het resort staat goed aangeschreven vanwege de vele massages en wellnessbehandelingen die je hier kunt krijgen. En het leukste van alles: er is een echte Hamman. Een Hammambeleving is een combinatie van een weldadige wassing van de huid, een grondige lichaams-scrub en een bijzondere zeep-massage. Dat wordt genieten!

3. Sauna en Beautyresort De Leliehof in Makkum

In het vissersdorpje Makkum vind je Sauna en Beautyresort De Leliehof. Dit kleinschalige saunacomplex noemt zichzelf ‘De gezelligste sauna van Nederland’. Gastvrijheid staat hier in ieder geval hoog in het vaandel. Ondanks dat het wat kleinschaliger is, zijn er genoeg sauna’s, baden, rustruimtes en een grote tuin.

To top