Markten en braderieën in Friesland

Heb jij binnenkort een vakantiehuis in Friesland gehuurd? Na een dagje op het water of een heerlijke fietstocht door het Friese landschap is een bezoek aan een gezellige braderie of jaarmarkt een mooie afsluiting van de dag. In Friesland worden in de zomermaanden op veel plekken gezellige markten georganiseerd. Je geniet hier van veel gezelligheid, heerlijke (streek)gerechten en de leukste koopjes. De toegang is altijd gratis. 

Wij hebben de 3 leukste markten in Friesland voor je op een rijtje gezet

Top 3 markten in Friesland

1. Zomermarkt Terherne
In het centrum van Terherne staan zo’n 40 kramen op een gezellige vlooienmarkt. Snuffel door de leukste koopjes in het mooie watersportdorp of combineer uw komst naar Terherne met een bezoek aan het Kameleondorp.

Wanneer: ieder maandag in juli en augustus van 16.00 tot 21.00 uur
Waar: in het centrum Terherne

2. Toeristische markt Workum
Dichtbij het Jopie Huisman museum in Workum wordt in de zomer een unieke toeristische markt in combinatie met een kofferbakmarkt gehouden. Bent u op zoek naar leuke kleding, hobby artikelen of een mooi tweedehands koopje? Op de toeristische markt in Workum vindt u het allemaal.

Wanneer: iedere woensdag in juli en augustus van 09.30 – 16.30 uur
Waar: in het centrum van Workum
Kijk op Fryslanmarkten.nl voor meer informatie over deze gezellige markt!

3. Kamelenmarkt Appelscha
Al meer dan 25 jaar wordt ieder zaterdag de Kamelenmarkt in Appelscha georganiseerd. Op deze rommelmarkten staat gezelligheid hoog in het vaandel. Verkopers en kopers komen hier in een ongedwongen sfeer bij elkaar en marktmeester Anne (herkenbaar aan zijn klompen) is altijd aanwezig om je vragen te beantwoorden

Wanneer: ieder zaterdag van april tot november van 08.00 tot 16.00 uur
Waar: op het evenemententerrein aan de Wester Es in Appelscha

To top