Op vakantie in Friesland in de meivakantie: Wat te doen met het gezin

Er zijn veel leuke activiteiten die je kunt doen samen met het gezin tijdens de meivakantie! Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet:

  1. Bezoek een kinderboerderij: Neem de kinderen mee naar een kinderboerderij waar ze kunnen kennismaken met verschillende dieren en zelfs interactie kunnen hebben door te voeren of te aaien.
  2. Ga naar een speeltuin: Friesland heeft verschillende leuke speeltuinen waar kinderen zich kunnen uitleven op klimtoestellen, glijbanen en schommels. Een voorbeeld is Speelbos Joure of Speelbos Sparjebird in Hemrik.
  3. Maak een fietstocht met het gezin: Huur fietsen en verken de mooie fietspaden die door Friesland lopen. Je kunt een tocht maken door de natuur of langs de kust, en onderweg picknicken voor een leuke gezinsactiviteit.
  4. Breng een bezoek aan een museum: Kies een kindvriendelijk museum uit, zoals het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden, waar kinderen op interactieve wijze kunnen leren over de natuur en de geschiedenis van Friesland.
  5. Ga naar een indoor speelparadijs: Als het weer niet meezit, kun je een bezoek brengen aan een indoor speelparadijs zoals Ballorig in Sneek of Monkey Town in Heerenveen, waar kinderen zich kunnen vermaken met klimmen, klauteren en glijden.
  6. Picknicken in het bos: Pak een mand met lekkere snacks en drinken in en ga picknicken in een van de mooie bossen van Friesland, zoals het Drents-Friese Wold. Kinderen kunnen na de picknick lekker ravotten en spelen in de natuur.
  7. Bezoek een dierentuin: Maak een uitstapje naar dierenpark AquaZoo bij Leeuwarden, waar kinderen verschillende dieren kunnen zien en zelfs voeren in de kinderboerderij.
  8. Huur een boot of kayak: Huur een sloep of ga op avontuur met een kayak in Friesland!

En ga je lekker op vakantie in Friesland? Ontspan dan na alle activiteiten in een van onze vakantiehuisjes. Of je nu op zoek bent naar een gezellig vakantiehuis aan het water of een knusse boerderij op het platteland, vakantiefriesland.com biedt een ruime keuze aan accommodaties die perfect zijn voor een onvergetelijke meivakantie met het gezin in Friesland.

To top