Vakantiehuisje huren Friesland

Van goedkope huisjes tot luxe vakantiehuizen

Een vakantiehuisje huren in Friesland is ideaal. Je verblijft niet alleen in een van de mooiste provincies van Nederland, je hoeft ook geen tijd te verspillen aan een lange, vermoeiende en dure reis. Je zit tenslotte nog gewoon in Nederland! Voor een weekendje weg in eigen land of een heerlijke vakantie in Nederland ben je van harte welkom in Friesland.

Ga je een vakantiehuisje huren in Friesland, dan heb je werkelijk keuze te over. Er zijn vakantiehuisjes in alle soorten en maten te huur, voor ieder budget en ieder gezelschap. Geef je de voorkeur aan een vakantiehuisje in de bossen of aan het water? Ben je op zoek naar een luxe vakantiehuis Friesland, zoek je een goedkoop vakantiehuis in Friesland of heb je toch liever alle gemakken van de grote stad binnen handbereik? Wat je ook prefereert, jouw vakantiehuisje in Friesland is een geweldige uitvalsbasis om deze provincie te leren kennen.

Trek er lekker op uit om het mooie Friese landschap te ontdekken! Dit kan te voet, per fiets en zelfs per huifkar. Lekker actief tijdens jouw vakantie? Kom dan lekker wandelen in Friesland. Friesland is dankzij haar uitgebreide waternetwerk ook heel goed vanaf het water te verkennen. Huur een bootje en ontdek de kanalen, vaarten en wateren. De Friese meren zijn zeer populair bij watersporters: Er zijn tal van mogelijkheden om te roeien, zeilen, surfen, waterskiën, kanoën en duiken. Kortom, de ideale formule voor een actieve vakantie in eigen land!

Ook als je liever niet het water op gaat, zijn er volop mogelijkheden voor avontuur. Het Drents-Friese Wold biedt tal van mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken, klimmen en kanoën. Maar je mag natuurlijk ook lekker lui doen en onderuit zakken op een terrasje! Klik hier voor vakantiehuisjes in Zuidoost Friesland.

Als je een vakantiehuisje gaat huren in Friesland mag een bezoek aan een van de Friese musea zeker niet ontbreken. Het Scheepvaartmuseum in Sneek, het Fries Museum in Leeuwarden, het Natuurmuseum Fryslan en Museum Belvedere in Heerenveen laten je vele Friese schatten zien. Maar deze zijn ook te vinden in de wat kleinere musea, zoals bijvoorbeeld het Juttersmuseum op Ameland. En in een van de vele boerderijmusea kun je Friesland letterlijk proeven! Geniet van echte Friese kaas of boerenijs. Ook leuk voor kinderen, die op een speelse manier kunnen kennismaken met het leven op een boerderij. Er is ook een mooie museumroute, de Aldfaers Erf Route, die je mee terug in de tijd neemt naar de 18e en 19e eeuw. Je kunt de route te voet, per fiets of met de auto afleggen.

Friesland wordt door velen gezien als een land op zich. En dat is ook niet zo vreemd, want de Friezen hebben hun eigen taaltje, hun eigen volkslied en hun eigen vlag. En natuurlijk hebben ze ook hun eigen delicatessen! Hierbij kun je denken aan de sûkerbôle (suikerbrood), dümkes(Friese anijskoekjes) en de alcoholische drank Berenburg. Kijk daarom niet raar op als je tijdens je verblijf in Friesland het idee krijgt dat je in het buitenland zit!

To top