Wandelen in Friesland: zo ga je voorbereid op pad

Veel wandelplezier!

Friesland is een walhalla voor liefhebbers van water(sport), maar ook als wandelliefhebber kun je hier je hart ophalen. De uitgestrekte natuur, bossen, wadden en wateren bieden vele mogelijkheden voor jou om eropuit te trekken. Zo ga je voorbereid op pad.

Vanuit je vakantiehuis in Friesland, wandel je zo de natuur in. Maar, let op: tijdens warme dagen in de zomer is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Lees daarom snel verder en ontdek hoe je tijdens een warme zomerdag zorgeloos kunt wandelen in de prachtige Friese natuur.

Bescherm jezelf tegen de zon en teken

In de zomer kan het behoorlijk heet worden en neemt de kans op een verbrande huid toe. Smeer jezelf daarom goed in met zonnebrand voordat je gaat wandelen in Friesland en doe dit nog een keer tijdens de tocht. Zelfs als het bewolkt is, kun je verbranden. Ook teken zijn volop actief in de zomer. En al helemaal in natuurrijke gebieden. Draag bedekkende kleding en dichte schoenen. Teken komen meestal via je broekspijp op je huid, dus ook het dragen van sokken is aan te raden. Toch een teek gespot? Haal deze er dan zo snel mogelijk uit met een tekentang of puntig pincet.

Drink en eet voldoende tijdens je wandeling

Neem voldoende water mee als je gaat wandelen of maak een pitstop in één van de leuke Friese plaatsen zoals Sneek, Woudsend of Harlingen. Als je te weinig drinkt, kun je uitgedroogd raken. Dan krijg je last van misselijkheid, duizeligheid of hoofdpijn. Vergeet ook niet te eten.  Eet licht en neem voor onderweg gezonde tussendoortjes mee, zoals fruit, noten of groenten om te snacken. Zo kun je zonder honger van de mooie natuur in Friesland blijven genieten.

Stippel je route door Friesland van tevoren uit

Zomaar een route volgen is niet verstandig als je gaat wandelen. Al helemaal niet op een warme dag. Stippel de route die je wilt gaan wandelen daarom thuis al uit. Houd er rekening mee dat wandelen met warm weer meer van je lichaam vraagt. Je kunt dus beter een iets kortere route lopen. Neem tussendoor genoeg pauzes. Vergeet ook een wandelkaart, kompas en opgeladen telefoon niet. Tip: combineer je wandeling met een verblijf in één van onze vakantiehuizen in Friesland.

To top