Elfstedentocht

Schaatsen, fietsen, steppen of wandelen langs de Friese elf steden.

Wanneer de temperaturen onder het nulpunt verdwijnen en de witte vlokken van boven komen dan zijn er vele Friezen massaal aan het ontdooien. Kom heerlijk genieten van een winters Friesland. Witte weilanden, bevroren meren, het is een prachtig panoramisch gezicht. Vergeet in de kou zeker niet de Friese Berenburg te proberen. Bekijk de mooie Friese vakantiewoningen aan het bevroren water. Het is op en top genieten van Friesland wanneer je in de winter vanuit de tuin van je vakantiehuis zo een tocht op het natuurijs kunt maken. Dan beleef je Friesland echt op zijn mooist.

De schaatstocht is wel de meest bekende tocht, maar ook elk jaar worden de Friese elf steden door de fietsers van de fiets elfstedentocht aangedaan. Elk jaar in het Pinksterweekend wordt de Elfstedentocht per fiets gereden. Een groot evenement met 15 duizend deelnemers en veel sportief en enthousiast publiek om de deelnemers aan te moedigen. Een zware en barre tocht, zeker voor de wat minder geoefende fietsers. Gelukkig zweept het publiek hen op zodat ook zij de finish halen. Een ware prestatie. Tip: boek eerst een vakantiehuis voor een fietsvakantie in Friesland zodat je tijdens de tocht goed beslagen ten ijs komt. Het is ook mogelijk om al wandelend de Friese Elfstedentocht in 4 dagen te volbrengen. Langs het hele traject vind je diverse vakantiehuisjes.

Of het nu zomer of winter is, het is ten alle tijden de moeite waard om Friesland te bezoeken. Ideaal voor een vaarvakantie, visvakantie of een vakantie vol ijspret. Wanneer het vriest dat het kraakt dan komen vele mensen heerlijk schaatsen in Friesland en zodra de zon volop begint te schijnen, geniet men van de watersport in Friesland. Bekijk de mooiste vakantiehuizen, bungalows, appartementen en villa’s aan het water in het noorden van Nederland. Schaatsen op natuurijs in Friesland. De Friezen nodigen je uit om ook heerlijke tochten in de Friese natuur te schaatsen. Heb je een overnachtingsplek in Friesland nodig dan verwachten we zeker dat je op onze website een juist slaapplaats in Friesland zult vinden.

To top