Liefhebber van buitenactiviteiten? Ontdek Friesland in de lente!

De lente staat voor de deur en is een betoverend seizoen in Friesland, waar de natuur ontwaakt uit haar winterse sluimer. Met bloeiende bloemenvelden, groene weilanden en kalme waterwegen biedt Friesland dé vakantiebestemming voor liefhebbers van buitenactiviteiten. In deze blog nemen we je mee op een ontdekkingsreis door het Friese landschap, waar fietsen, wandelen en varen de perfecte manieren zijn om van de lente te genieten.

Heb jij bijvoorbeeld al nagedacht over wat je met Pasen (en goede vrijdag), de meivakantie, Hemelvaart of Pinksteren gaat doen? Boek dan nu jouw weekend of vakantie in Friesland met deze heerlijke buitenactiviteiten. 

Fietsen in Friesland door de Bloeiende Bloemenvelden
Friesland staat bekend om zijn uitgestrekte bloemenvelden. In de lente transformeren de velden in een zee van kleur, met tulpen, hyacinten en narcissen die in volle bloei staan. Huur een fiets en verken de schilderachtige dorpjes zoals Hindeloopen en Workum, waar je langs kleurrijke bloemenvelden fietst en geniet van het adembenemende uitzicht op het water.

Bekijk hier onze huisjes voor een ultieme fietsvakantie >

Wandelen in Friesland langs de Waddenkust
De Waddenkust van Friesland is een UNESCO Werelderfgoedlocatie, en de lente brengt hier een nieuw leven met zich mee. Maak een wandeling langs de dijken en ontdek de diverse flora en fauna die de kwelders en slikken herbergen. Het geluid van de ruisende golven en het gekwetter van vogels begeleiden je terwijl je geniet van het weidse uitzicht over de Waddenzee. Vergeet niet je camera mee te nemen om de spectaculaire zonsondergangen vast te leggen.

Bekijk hier de mooiste wandelroutes van Friesland >

Varen in Friesland door de Friese Meren
Friesland staat bekend als het land van de meren, en de lente is het perfecte seizoen om deze wateren te verkennen. Huur een boot of ga mee op een georganiseerde vaartocht en navigeer door de schilderachtige meren zoals het Sneekermeer en het Tjeukemeer. Onderweg kom je pittoreske dorpjes tegen, waar je kunt aanleggen en de lokale cultuur kunt proeven. De frisse lentebries en het kabbelende water zorgen voor een ontspannen en onvergetelijke ervaring.

Bekijk hier onze vakantiehuisjes aan het water >

Boek nu jouw onvergetelijke vakantie of weekend weg. Wij bieden vakantiehuizen voor iedereen!

To top