Tip! Vakantie in Friesland: Een avontuurlijke reis met je trouwe viervoeter

Voor veel hondenliefhebbers is een vakantie zonder hun trouwe viervoeter gewoonweg ondenkbaar. Het goede nieuws is dat Friesland, gelegen in het noorden van Nederland, een ideale bestemming is voor dé vakantie met je hond.

Met zijn uitgestrekte natuurlijke landschappen, prachtige meren en hond vriendelijke voorzieningen, biedt Friesland een perfecte setting voor een avontuurlijke vakantie met je trouwe viervoeter. We delen enkele tips en hoogtepunten om je te inspireren voor een heerlijke vakantie in Friesland met je hond.

 1. Verken de Friese natuur
  Friesland staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid. Er zijn talloze wandel- en fietspaden die je kunt verkennen met je hond. Van uitgestrekte heidevelden tot bossen en prachtige duinlandschappen, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om een stevige riem mee te nemen en de lokale regels voor het loslaten van honden te respecteren. Enkele populaire natuurgebieden zijn het Nationaal Park Drents-Friese Wold, het Nationaal Park De Alde Feanen en het Waddengebied.
 2. Ontdek de Friese meren
  Friesland staat ook bekend om zijn vele meren, kanalen en waterwegen. Een vakantie in Friesland met je hond zou niet compleet zijn zonder een boottochtje. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om een boot te huren waar je trouwe viervoeter van harte welkom is. Geniet samen van een ontspannen vaartocht over de Friese meren, stop bij pittoreske dorpjes en geniet van de prachtige omgeving.
 3. Hond vriendelijke accommodaties
  Een van de belangrijkste aspecten van een vakantie met je hond is het vinden van een geschikte accommodatie. Gelukkig zijn er bij Vakantiefriesland.com een tal van accommodaties waar jouw hond gewoon lekker mee kan. Het is altijd raadzaam om van tevoren te informeren naar de specifieke regels en voorwaarden met betrekking tot huisdieren.
 4. Bezoek hond vriendelijke attracties
  Friesland biedt ook diverse hond vriendelijke attracties die je kunt verkennen. Breng een bezoek aan het gezellige stadje Leeuwarden, waar je kunt wandelen door de historische straatjes en genieten van de lokale cultuur. Veel cafés en restaurants hebben ook speciale hondenmenu’s of bieden waterbakken aan voor je viervoeter. Daarnaast zijn er ook verschillende hond vriendelijke musea en bezienswaardigheden, zoals het Fries Museum en het Kameleondorp Terherne.
 5. Hondensport en evenementen
  Als je hond graag actief is en van sport houdt, kun je in Friesland deelnemen aan diverse hondensportactiviteiten en evenementen. Van behendigheidswedstrijden tot hondenshows, er is altijd wel iets te beleven. Informeer vooraf naar de evenementenkalender om te zien welke mogelijkheden er zijn tijdens jouw verblijf.

Een vakantie in Friesland met je trouwe viervoeter zal ongetwijfeld herinneringen opleveren die je nog lang zult koesteren.

Bekijk nu direct het aanbod van de accommodaties waarbij huisdieren welkom zijn!

To top