Op vakantie in Friesland deze lente of zomer? Dit is de weersvoorspelling van 2024

De lente is begonnen en de zomer nadert langzaam maar zeker. Het is dan ook eens tijd om te kijken naar wat we kunnen verwachten op het gebied van weer en klimaat in het prachtige Friesland.

Lenteverwachting in Friesland

Na een milde winter kunnen we een soepele overgang naar de lente verwachten in Friesland. Temperaturen zullen geleidelijk stijgen naarmate we ons verder in het seizoen begeven, met de maanden april en mei die doorgaans aangenaam zijn. Verwacht heldere dagen met af en toe wat bewolking en een toenemend aantal zonnige dagen naarmate de lente vordert. De kans op neerslag blijft aanwezig, maar het zal over het algemeen niet zo intens zijn als tijdens de herfst- en wintermaanden.

Voor liefhebbers van buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en varen is de lente een uitstekende tijd om van het Friese landschap te genieten.

TIP! Boek hier een van onze landelijke gelegen vakantiehuisjes

Meer inspiratie voor jouw fiets of wandelvakantie? Lees hier het blog met de 5 mooiste routes

Zomerverwachting in Friesland

De zomer van 2024 belooft een mix te worden van warme dagen en verfrissende briesjes, ideaal voor zowel ontspanning als recreatie. Temperaturen zullen naar verwachting boven het gemiddelde liggen, met enkele hittegolven die mogelijk voorkomen, vooral in de maanden juli en augustus.

Voor degenen die van watersport houden, biedt de zomer van 2024 uitstekende omstandigheden om te zeilen, kanoën of windsurfen op de Friese meren. De lange dagen en de aangename temperaturen maken het perfect om het water op te gaan en te genieten!

TIP! Boek hier een onze vakantiehuizen aan het water

To top