Dagje Harlingen? We geven 3 tips

Harlingen is een populaire stad in Friesland en één van de elf Friese steden waar Friesland om bekend staat. Tijdens een vakantie in de waterrijkste provincie van Nederland ligt een bezoek aan deze stad dan ook zeker voor de hand.

Met bijna 15.000 inwoners is Harlingen de op vier na grootste plaats van de provincie. Harlingen ligt direct aan het IJsselmeer en de haven is de belangrijkste van Friesland. Harlingen is misschien ook wel de meest Nederlandse stad van Friesland. Relatief weinig inwoners van Harlingen spreken de Friese taal en het wordt ook weinig onderwezen op scholen. Toch is deze stad absoluut een bezoek waard. In de stad zijn meer dan 500 rijksmonumenten te vinden. Een groot deel van de stad is beschermd stadsgezicht. Wij geven drie tips voor een dagje Harlingen.

Tips voor een dagje Harlingen

1. Bezoek de haven van Harlingen
Harlingen is een belangrijke havenstad voor schepen die vrachtroutes onderhouden naar onder andere Scandinavië. In de vissershaven ligt ook de Urker bruine vloot en een groot aantal grote zeilende charterschepen. Met deze schepen kunnen groepen naar de Waddeneilanden varen. Neem dus zeker een kijkje in de haven.

2. Ontdek het Hannemahuis
Het Hannemahuis is het centrum voor cultuur en historie van Harlingen. In een prachtig historisch Patriciërshuis is in ieder geval een museum ondergebracht die veel vertelt over de geschiedenis van Harlingen. Je vindt er een collectie van eeuwenoude schilderijen, maritieme voorwerpen, foto’s, zilverwerk en prachtige meubelen.

3. Huur een bootje
Wil je Harlingen vanaf het water bewonderen? Huur dan een bootje bij Ouwe Seun in Harlingen. De motorbootjes zijn makkelijk te besturen en je kunt comfortabel zitten. Maak een tochtje over een deel van het elf steden parcours of vaar door een van de prachtige natuurgebieden.

To top