Vier de winter in een vakantiehuisje in Friesland: dit zijn de voordelen

Ontdek Friesland op z’n mooist

Als het dit jaar flink gaat vriezen, is Friesland in rep en roer. Want schaatsen dat kunnen ze in deze provincie als de beste. Maar ook zonder ijs is Friesland in de winter een bezoek waard. Ontdek de voordelen.

Is de winter jouw favoriete seizoen? Friesland is bij uitstek de beste en mooiste provincie in Noord-Nederland om je vakantie of weekend weg te vieren vanuit één van onze vakantiehuizen. We leggen je uit waarom.

Steden in kerstsfeer

Niet is zo sfeervol als fonkelende lichtjes en versieringen. Ook de Friese steden, zoals Sneek, Leeuwarden, Dokkum en Hindeloopen zijn elk jaar weer in kerstsfeer gehuld en daarom zeker een bezoek waard. En hoe heerlijk is het om ergens binnen op te warmen met warme chocolademelk of het Friese kruidenbitter Berenburg.

Schaatsen in Friesland

Friesland heeft schitterende meren en natuurgebieden die in de winter prachtig wit kunnen kleuren. Het is een fantastisch gezicht wanneer de Friese meren geheel bevroren zijn. Als het een week streng vriest, is Friesland de plek om eindeloze schaatstochten te maken. In bijna alle Friese dorpjes vind je een ijsbaan, waar iedereen met hartenlust veilig kan schaatsen.

Wandelen en fietsen in de winter

Om een frisse neus te halen, lekker uit te waaien of prachtige natuur te aanschouwen, hoef je niet naar het buitenland. Maak in de winter een mooi wandeling langs de Friese IJsselmeerkust, fiets door de Gaasterlandse bossen of geniet van het afwisselende landschap in Nationaal Park De Alde Feane. Friesland kent talloze mooie plekken, die ook in de winter zeker een bezoek waard zijn.

Wil je langer dan een dag blijven? Ontdek dan al onze vakantiehuizen in Friesland. Van luxe, sfeervol tot heel knus: het ideale vakantiehuis vind je hier.

To top