3 tips voor een geslaagd dagje weg in Friesland

Ontdek wat deze prachtige provincie te bieden heeft

De Elfstedentocht, Douwe Egberts en heel veel water: dat is Friesland. Friesland is een ideale bestemming in eigen land. Ontdek wat voor moois Friesland nog meer te bieden heeft, ook in de herfst. We delen drie tips voor een geslaagd dagje Friesland. 

Friesland heeft veel te bieden. Als je deze provincie nog niet eerder hebt ontdekt, voelt het net alsof je in het buitenland bent. Er zijn leuke dorpjes en steden te vinden, prachtige natuurparken en natuurlijk heel veel water. Maar dat maakt Friesland niet alleen populair in de zomer, want ook in de herfst is er veel mogelijk. We geven drie tips.  

1. Bezoek één van de prachtige dorpjes in Friesland

 Leeuwarden en Sneek zijn zeker een bezoek waard, maar vergeet de prachtige kleinere dorpen van Friesland niet. Ga eropuit in Lemmer, Joure of Sloten. Sloten wordt één van de mooiste dorpen van Friesland genoemd. Dit dorp ligt niet alleen gelegen aan het Slotermeer, het heeft slechts 760 inwoners. Met haar jachthaven, waterpoorten en knusse binnenstad heeft Sloten iets bijzonders. Lemmer is in de zomer een drukke badplaats en in de herfst de plek om uit te waaien. Het ligt pal aan het IJsselmeer en is één van de belangrijkste vissersplaatsen van ons land. Joure is onlosmakelijk verbonden met Douwe Egberts en is één van de mooiste dorpjes om te wandelen en fietsen vanwege de prachtige natuur. 

2. Ga naar een restaurant in Friesland

Voor iedereen die van puur en lekker eten houdt, is Friesland de plek om te proeven. Je vindt er leuke restaurants met vooral producten uit eigen regio. Dat is niet zo gek, want vee, landbouw en telers heb je in Friesland in overvloed. Friesland heeft ook veel eigen lekkernijen, die zeker het proeven waard zijn. Nergens is het suikerbrood zo lekker als in Friesland en een shotje Berenburg mag bij een bezoek aan deze provincie niet ontbreken. 

3. Pak de boot naar Vlieland of Terschelling

Wist je dat een deel van de Waddeneilanden bij Friesland hoort? Een must dus om de boot te pakken naar Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog of Terschelling. Binnen een mum van tijd sta je op één van onze Nederlandse eilanden en kun je genieten van ongerepte natuur, rust, een prachtige kust en eindeloze fietsroutes. 

Boek een vakantiehuis in Friesland

Combineer een bezoek aan Friesland met een verblijf in één van onze prachtige vakantiehuisjes. Boek een weekend weg, midweek of langer. Bekijk ons grote aanbod vakantiehuisjes voor gezinnen, koppels en groepen om te kunnen genieten van rust, ruimte en de natuur. 

To top